BAHARAT RAFINA YADA OT BAHÇENIZE HİÇ BAKIP SİZİ ÇOK SEVİYORUM DİYE DÜŞÜNÜZMÜ? OTLAR VE BAHARATLAR HAKINDA ÇOK ŞEY VAR...
      Dünyanın dört bir yanından gelen kültürler otlar ve baharatlar chefler tarafından bilge kişiler tarafından köklerin ,tomurcukların, kabukların, yaprakların, kendi eşsiz lezzetlerini yemeğimize nasıl kattığını bilmek isteyenlere ( örneğin = Tarçın ;kokulu elmalı turta dan baharatlı kuzu inciklerine  ,meksikalı sıcak çikolata ,gevrek granola'ya kadar tarçınlı BİRÇOK MUTFAK SÜPER STRADIR.
         İŞTE BİR SÜPER STAR DAHA
Hem confucius Hem de Marco polo tarafından hangi baharatın tarif edildiğini tahmin edebilirmisiniz HENRY VIII'İ bir çare olarakta önerdi ve HİNTLİ AYURVEDA uygulamasında bu baharatı aynı zamanda popüler bir meşrubatın ana lezzettidir ve keskin bir SUSHİ çeşnisi için TURŞUDUR evet ZENCEFİL KONUŞUYORUZ sevilen köksap  çorbadan   tatlıya içecekten yemeklere kadar bir çok çeşitlilik sunar.
   Ve sonra ZERDAÇAL var . Bu zengin Aromalı Ama Alçak gönüllü kökü sevmek için çok sebeb var ...kendinr özgü safran  rengi ve toprak rengi tadı Birçok turşu ve yemeklere karmaşık karakterini verir ve CHEF LER İÇİN BİR HAZİNE GİZLER ...

Yorumlar

Popüler Yayınlar